Osta saab dvd-sid IIDA e-poest https://iida.ee/pood/kangakudumise-oppefilmid-dvd-l

Tänaseks olen välja andnud 4 kangakudumise dvd-d, millede tutvustuse leiate altpoolt. DVD-d on müügil:

  • Postiteel tellimiseks saada e-kiri aadressile eva(at)iidadesign.eu koos postiaadressiga või helista 53467366. 13.-/tk + postikulu.
  • Raamatukoi raamatupood Tallinnas ja internetis
  • ERM-i näitusemaja muuseumipood Tartus
  • Kangaspuu.ee e-pood
  • Apollo raamatupoed Viru tn 23 Apollo Raamatumajas, Pärnus Rüütli tn-l, Solarise ja Lõunakeskuse Apollodes
  • Tallinna Rahvaülikool Estonia pst. 5a 4.korras Tallinn

DVD “Vöö kudumise õpetus”
Tutvustust vaata siit >

____________________________________________

DVD “Kangakudumise algõpetus” 55 minutit
Videot vaata siit.
Postitusi selle kohta vaata siit
Loe teiste arvamusi selle dvd kohta

_________________________________________________

DVD-Suurrati-kudumine-Sisustustehas-EST.cdr

DVD “Suurräti kudumine” 45 minutit
Videot vaata siit.
Postitusi selle kohta vaata siit

________________________________________________


DVD “Maateljed ja sõbakiriknagas” 40 minutit
Postitusi selle kohta vaata siit

Vaata videot siit

_______________________________________________

DVD-Kangakudumise-Sisustustehas-FIN+EST.cdr

DVD “KANKAANKUTOMISEN PERUSKOULUTUS” ON PERUSTEELLINEN OPETUSVIDEO KANGASPUIDEN KOKOAMISESTA AINA YKSINKERTAISIMMAN KANKAAN (PALTTINAN) RAKENTAMISEEN. NÄILLÄ TAIDOILLA ONNISTUU RÄSYMATTOJEN JA KARKEIDEN KUDOSTEN KUTOMINEN.SEN LISÄKSI DVD-LLÄ ON VIRON KANSANKULTTUURISSA TAVALLISTEN KANKAANKUDONTATEKNIIKKOJEN ESITTELY, JOITTEN AVULLA ONNISTUU NIIN KANSANPUKUJEN HAME- JA LIIVIKANKAIDEN KUIN MYÖS HUOVAN JA LATTIAMATTOJEN SEKÄ VILLAISTEN, PELLAVALOIMISTEN PEITTEIDEN TEKO.

Kiinnostukseni kankaankudontaan heräsi oppiessani tekstiilisuunnittelijaksi Viron Taideakademiassa (Eesti Kunstiakadeemia).Nyt olen toiminut jo kahdeksan vuotta päätoimisena tekstiilituotteiden suunnittelijana ja valmistajana. Nyt, tutkittuani kaikenlaisia maailmalla käytössä olevia kangaspuita, olen valinnut itselleni käyttöön amerikkalaiset tietokoneohjatut kangaspuut.

tekijä: Eva-Liisa Kriis
Musiikin suunnittelu: Üllar Kallau
Graafinen suunnittelu: Eva-Liisa Kriis
Kääntänyt: Kristel Põldmaa ja Hannele Paunonen
Video esittely
Toikatory

…………………………………………………

suurratid33-copy

Ensimmäisessä osassa opetin kangaspuiden kokoamista, loimen luomista, kankaan rakentamista ja kutomisen perusasioita ja aloittamista.

Tässä toisessa osassa käyn läpi vaihe vaiheelta suuren hartiahuivin tekemisen. Huivi on kylmän ajan vaate ja siksi tämä video on juuri nyt ajankohtainen. Käymme katsomassa Sillaotsan Talomuseon kokoelmien alkuperäisiä huiveja ja näytän myös itse yhden huivin mallin suunnittelemisen, luon sille loimen, rakennan kankaan ja näytän myös huivin viimeistelemisen.

Tässä filmissä opetan taas perusteellisesti kuinka tehdään sidos, sillä juuri se aiheuttaa alkajille eniten ongelmia. Näytän kuinka tehdään sidos neljällä niisivarrella ja neljällä polkimella.

SUURI HARTIAHUIVI TULI MAALAISNAISTEN PUKEUTUMISEN OSAKSI 1800-LUVUN TOISELLA PUOLISKOLLA. ENSIN SE OTETTIIN KÄYTTÖÖN POHJOIS- JA
LÄNSI-EESTISSÄ SEKÄ SAARILLA. SUURI HUIVI ON NELIÖMÄINEN HAPSUREINAINEN VILLAINEN KUDONNAINEN, JOTA KANNETTIIN OLKAPÄILLÄ KOLMIOKSI TAITETTUNA.TYYPILLISESTI SE ON RUUDULLINEN, KUDOTTU TOIMIKKAANA JA TUMMILLA VÄREILLÄ. DVD-LLÄ NÄYTETÄÄN SILLAOTSAN TALUMUUSEON KOKOELMIEN SUURIA HARTIAHUIVEJA.   TÄLLÄ VIDEOLLA ON SELVITETTY YKSITYISKOHTAISESTI JA SELKEÄSTI KÄYTETYT SIDOKSET, LOIMEN LUOMINEN, KANKAAN RAKENTAMINEN JA HUIVIN KUDONTA SEKÄ HAPSUJEN TEKO. VIDEON AVULLA OPITUILLA TAIDOILLA ON MAHDOLLISTA KUTOA ERISUURUISIA VILLAISIA HUIVEJA, HUOPIA JA PÄIVÄPEITTEITÄ.

Video esittely