Tartus avab uksed suurim kodumaise disaini pood

08.05.2009 14:24

Eesti disainerid avavad homme Tartus Tasku moe- ja vabaajakeskuses riigi suurima paarikümne Eesti disaineri loomingut koondava kauplus Camyland. Enam kui 200-ruutmeetrisele pinnale on esialgu välja toodud paarsada taiest.
Moekunstniku ja Camyland poe juhataja Anary Noorema sõnul on poe eesmärk edendada Eesti disaini ning pakkuda kunstnikele võimalus oma töid tutvustada ning müüa.

«Poes müüakse esemeid alates riietest, ehetest, aksessuaaridest kuni mööbliesemete ja foto- ning maalikunstini. Põnevamad praegu sees olevad tooted on vinüülplaatidest seinakellad, Eestis toodetud eripärased lõhnaküünlad ning silmapaistvad disainerehted,» märkis Noorem.

Kaubavalikus hakkab leiduma nii endale juba nime teinud disainerite kui ka kunstitudengite ja vilistlaste töid. «Kindlasti julgustame noori kunstnikke oma loomingut meie kauplusesse tooma. Suures plaanis ei välista me ühtegi tootegruppi,» kinnitas Noorem ning lubas, et tolmust muuseumi kauplusest ei saa.

Tema sõnul ei plaani poe omanikud müügiga rikastuda ning klientuuri moodustavad inimesed, kes oskavad unikaalset eest disaini hinnata.

Tasku moe- ja vabaajakeskuse juhataja Veiko Keerbergi sõnul on neil hea meel anda noortele ettevõtlikele disainikunstnikele võimalus oma loomingu eksponeerimiseks ning turustamiseks. «Kuna kauplus on ainulaadne nii Tartus kui ka terves Eestis, ei tohiks klientidest puudust tekkida,» avaldas Keerberg lootust.

Camylandis hakkab igapäevaselt tööle moeateljee, kus kohapeal valmivad nii rõivad kui ka aksessuaarid ning inimestel on võimalik enda mõõtudele vastavaid riideid tellida ja valmimisprotsessi jälgida. Samuti on disainikeskusel plaanis nii poes sees kui Tasku keskuses hakata korraldama regulaarseid moeshow’sid ning disaininäitusi.

Toimetas Risto Mets